Er der fejl eller mangler på siden? Så skriv gerne til hacker(snabel-a)matfystutor.dk

Hackerwiki:IM

Fra Hackerwiki
Skift til: navigering, søgning

Velkommen til Mat/Fys-Tutorgruppens hackermanual til IMs computersystemer

Her kan du finde udvalg af artikler om IMs (Institut for Matematik) computer-systemer, relevante programmer for matematikstuderende og generelle gode tips for at få en god oplevelse med IT på IM. Du kan finde en oversigt over de artikler på wikien der henvender sig specifikt til matematikstuderende.

Hvis du har gode ideer til rettelser eller artikler kan du selv rette dem eller skrive til:

wiki@matfystutor.dk.

Staff

systemguiden kan du finde svar på mange ofte stillede spørgsmål, samt finde ud af hvem du skal henvende dig til for at få hjælp. Lars Madsen (daleif) sidder på matematik (lige overfor staff lounge), og kan normalt svare på alt. Ellers må man henvende sig til IT-support.

Brugernavn og adgangskode

Når du starter på Institut for Matematik vil du få udleveret et AU-ID (AU-mail), som du skal bruge for at komme på systemerne på instituttet. Du vil skulle tilknytte et kodeord til dit AU-ID, og derefter har du adgang til BlackBoard, din matematik-mail og Selvbetjening på adressen mit.au.dk. Her findes desuden din universitets e-mail. Du bør tjekke begge emails regelmæssigt, eftersom der vil blive tilsendt relevante informationer til disse. Husk at du kan få din mailklient til selv at hente mails fra dine AU-mails.

LaTeX

Institut for Matematik har et større site vedrørende LaTeX på http://math.au.dk/videnudveksling/latex/. Her finder man bl.a. links til hvad der skal installeres for at få LaTeX, samt adgang til bogen Introduktion til LaTeX.

De seneste år har Fagrådet Sigma også afholdt foredrag om brugen af LaTeX, som er en god idé at møde op til, hvis man ønsker at benytte LaTeX.

Se desuden Latex.

Print

Det er også muligt at printe på Instituttet, dette kræver dog separat adgang. Se evt. Printere for hvordan man sætter det op.

Links

Her findes en række relevante og uundværlige links, som dog ikke kun henvender sig til folk fra Institut fra Matematik.

Hvis du har en god idé til en artikel, skal du være velkommen til at skrive den, eller sende os en mail på hacker(snabel-a)matfystutor.dk.