Er der fejl eller mangler på siden? Så skriv gerne til hacker(snabel-a)matfystutor.dk

Hackerwiki:IM

Fra Hackerwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen til Mat/Fys-Tutorforeningens hackermanual til IMs computersystemer

Her kan du finde udvalg af artikler om IMs (Institut for Matematik) computersystemer, relevante programmer for matematikstuderende og generelle gode tips for at få en god oplevelse med IT på IM. Du kan finde en oversigt over de artikler på wikien der henvender sig specifikt til matematikstuderende.

Staff

Lars Madsen (daleif) sidder på matematik (lige overfor staff lounge), og kan normalt svare på alt. Ellers må man henvende sig til IT-support.

Brugernavn og adgangskode

Når du starter på Institut for Matematik vil du få udleveret et AU-ID (AU-mail), som du skal bruge for at komme på systemerne på instituttet. Du vil skulle tilknytte et kodeord til dit AU-ID, og derefter har du adgang til Brightspace, din matematik-mail og Selvbetjening på adressen mit.au.dk. Her findes desuden din universitets e-mail. Du bør tjekke begge emails regelmæssigt, eftersom der vil blive tilsendt relevante informationer til disse. Husk at du kan få din mailklient til selv at hente mails fra dine AU-mails.

LaTeX

LaTeX er et dokumentsprog brugt til at skrive alt fra artikler, ugentlige afleveringer til bachelor og speciale. Institut for Matematik har et større site vedrørende LaTeX på http://math.au.dk/videnudveksling/latex/. Her finder man bl.a. links til hvad der skal installeres for at få LaTeX, samt adgang til bogen Introduktion til LaTeX. Du kan også finde hjælp til download og installation på Hackerwikiens LaTeX side.

De seneste år har Fagrådet Sigma også afholdt foredrag om brugen af LaTeX, som er en god idé at møde op til, hvis man ønsker at benytte LaTeX.

Har man brug for hjælp vedrørende noget LaTeX relateret er man altid velkommen til at kontakte Lars Madsen (daleif@imf.au.dk, A2.21).

Garderobe og læsepladser

To gange om året (første uge i 1. semester og 2. semester) kan studerende ved Institut for Matematik ansøge om at få tildelt en læseplads. Disse er dog ofte forbeholdt instruktorer og PhD'er, men man kan være heldig at der er et ekstra. Man kan finde mere omkring dette ved: læseplads

Ligeledes er det muligt at få et skab ved Matematisk Kantine mod Stakbogladen Naturfag. Man kan finde mere omkring dette ved: Garderobeskab

Print

Det er også muligt at printe på Instituttet, dette kræver dog separat adgang. Se evt. Printere for hvordan man sætter det op.

Andre nyttige links

Når man som ny studerende kommer til AU sker der en masse ting, og det kan derfor blive uoverskueligt at holde styr på de selv mest basale ting, derfor vil der være en række referencer som kan hjælpe med sådanne ting:

Mad og drikke:: Se hvor man kan anskaffe sig den daglige proviant: Mad

Fest og foredrag: Her kan man finde de forskellige fest og foredragsforeninger der findes omkring Matematisk Institut: Sociale foreninger

Links: En række links til andre vigtige steder: Links

Hvis du har en god idé til en artikel, skal du være velkommen til at skrive den, eller sende os en wiki@matfystutor.dk.

Hvis du har gode ideer til rettelser eller artikler kan du sende et (begrundet) forslag til wiki@matfystutor.dk.