Er der fejl eller mangler på siden? Så skriv gerne til hacker(snabel-a)matfystutor.dk

Forskel mellem versioner af "Selvbetjeningen"

Fra Hackerwiki
Spring til navigation Spring til søgning
 
(18 mellemliggende versioner af 6 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Størstedelen af kontakten mellem dig og universitetet foregår i dag online. Når du skal modtage eller sende officielle mails, tilmelde dig kurser eller se dine karaktere foregår det igennem AU's officielle hjemmesider. For overskuelighedens skyld er disse centraliseret via siden [https://mit.au.dk mit.au.dk].
Størstedelen af kontakten mellem dig og universitetet foregår i dag automatisk. Når du skal modtage eller sende officielle mails, tilmelde dig kurser eller se dine karakterer foregår det igennem AU's officielle hjemmesider. For overskuelighedens skyld er disse centraliseret via siden [https://mitstudie.au.dk/ mitstudie.au.dk].


===Hjemmeside og e-post===
===Emails===
Dette administreres [https://mit.au.dk mit.au.dk]. Her har du mulighed for at tjekke din post.au.dk mail eller oprette en hjemmeside eller en ny email-adresse. Du kan vælge at vidersende din post.au.dk, hvis du vil vide mere kan du se [[Email|e-mail]] sektionen hvor du også kan finde information om institut specifikke emails.  
Officielle AU emails administreres via siden [https://post.au.dk post.au.dk]. Mange foretrækker dog at anvende deres egen email-client så man kan få dem i sin normale email inbox. Se [[Email]].


"WAYF" eller "Where Are You From" indeholder en række oplysninger om dig som studerende ved Århus universitet. Mere information om dette system kan findes på [http://www.au.dk/da/digital/wayf au.dk/da/digital/wayf]
===Studieselvbetjeningen (STADS)===
[https://sbstads.au.dk/sb_STAP/sb/ STADS] er Studieselvbetjeningen, hvor du kan til- og afmelde kurser, tjekke karakterer og sikre korrekt tilmelding til eksamener. Er du i tvivl, findes der en hjælpefunktion oppe i højre hjørne, som via et pop-up vindue forklarer den undermenu du befinder dig i. Du er altid selv ansvarlig for at være tilmeldt de korrekte kurser, men hvis du er tvivl så bedes du kontakte administrationen for dit studie (se forsiden af STADS). Det er en god ide at læse om reglerne for undervisnings- og eksamenstilmeldinger studieportalen [http://studerende.au.dk/ studerende.au.dk] for dit studie. På STADS kan du også bestille udskrifter så som dine karakterer eller indskrivningsbekræftigelse. Dit officielle AU-studiekort har ingen dato for hvornår du er færdig, så hvis du vil have studierabat bør du have en kopi af din indskrivningsbekræftigelse med dig som verifikation på, at du stadig er studerende.


===Mit studium===
===Andet===
Dette emne findes stadigvæk på [https://mit.au.dk mit.au.dk], men udover muligheden for at genbestille sit studiekort linkes der blot videre til [http://stadssb.au.dk/sb_STAP/sb/ stadssb.au.dk/sb_STAP/sb/].
[https://mitstudie.au.dk/ mitstudie.au.dk] kan du også:
# Skifte din adgangskode til AU's officielle hjemmesider
# Indsende billede til dit studiekort
# Redigere dine personlige oplysninger
# Rette eller registrere hjemmesider
# Oprette ansøgninger til AU såsom ansøgning til kandidat-uddannelsen eller ansøgning for dispensation


===Resultater===
Dette emne har kun ét underemne, som er "Vis resultater". Her kan du se karakterer for alle dine fag, både de beståede og ikke beståede, samt den normerede belastning for faget (ECTS).
===Undervisning===
* '''Vis til- og afmeldinger''': her kan du se dine undervisningstilmeldinger og afmeldinger
* '''Tilmeld''': her kan du tilmelde dig fag, når tilmeldingen til dette er åben. Udenfor tilmeldingsperioder er siden inaktiv og du vil ikke kunne finde nogle fag.
* '''Afmeld''': her kan du afmelde dine tilmeldinger.
===Eksamen===
* '''Vis til- og afmeldinger''': her kan du se dine til- og afmeldinger til eksamener samt status på disse.
* '''Tilmeld''': her kan du tilmelde dig eksamen, denne funktion er kun aktiv, når der er åben for tilmeldingen til eksamener.
===Udskrifter===
Her kan du få generet udskrifter til print af din indskrivningsbekræftelse og dine eksamensresultater. Dette kan fås på både dansk og engelsk. Processen er:
# Vælg den ønskede udskrift
# Tryk på "Dan pdf-fil"
# Vent lidt og tryk derefter opdater, hvis status nu er "færdig" kan du trykke på filen og den vil blive åbnet i et nyt vindue. Ellers vent lidt længere og gå til starten af 3.
===Indskrivning mv.===
* '''Person- og adresseoplysninger''': her findes der informationer om din person. Du kan selv tilføje ekstra information, som foretrukken email, telefonnummer med mere.
* '''Support''': her kan du stille spørgsmål, hvis der er noget du ikke kan finde ud af. Der er forskellige kategorier, hvor du bedes placere dit spørgsmål indenfor det relevante emne.
* '''Vis indskrivninger''': her kan du se dine indskrivninger.
* '''Udmeldelse''': her er der information om udmeldelse.
* '''Orlov''': her kan du søge om orlov.
* '''Hjælp''': åbner en pop-up med information vedrørende orlov.
<!--
===Undervisning===
Her kan du tilmelde og kontrolerer hvorvidt du er tilmeldt et kursus. Under ”Tilmeldinsstatus” kan du se hvilke kurser du er tilmeldt ved de forskellige institutter og hvilke du har været tilmeldt tidligere i dit studieforløb. Du skal ikke tage dig af hvis der står ”tilmeldt men endnu ikke optaget” ud for et fag. Dette vil der gøre og du behøver ikke tænke mere over det.
Under ”Undervisningstilmelding”  kan du i tilmeldingsperioderne (du får som regel besked om hvornår disse er via din post.au.dk mail så tjek den). Dette gøres ved at vælge din uddannelse og derefter trykke fagpakken er komplet. Derefter kan du igen vælge din uddannelse og du skulle være i stand til at vælge hvilke kurser du vil tilmeldes (denne vil blive opdateret i begyndelse af næste tilmeldingsperiode). 
I modsætning til ”Vælg fagpakke” under mit studium virker knappen i undervisnings menuen. Her kan du vælge mellem en række forhåndsgodkendte fagpakker. Hvis du ikke vil have en af disse men i stedet sammensætte din egen kan det anbefales at du snakker med din studievejleder. Især hvis du vil uden for det naturvidenskablige fakultet.
===Eksamen===
Her vil jeg anbefale at du læser menuen der hedder ”Hjælp til eksamenstil- og afmelding” her kan du finde svar på de fleste spørgsmål du kunne have. Denne del er ikke så vigtig længere fordi du automatisk bliver tilmeldt en eksamen når du har tilmeldt dig et kursus. Hvis du vil afmelde en eksamen skal det gøres under ”eksamensafmelding” her kan du se hvilke eksamener du er tilmeldt. Du markerer den/de eksamener du gerne vil afmelde og trykker på afmeld.
Når vi snakker om eksamener er det nærliggende at henvise til http://science.au.dk/uddannelse/undervisning/eksamen/ hvor du har mulighed for at finde eksamensplaner for de forskellige fag tilbudt af fakultetet. Den aktuelle plan hedder normalt ”Eksamensplan 4” og det er muligt at se planerne for kommende eksamensperioder. Disse skal bruges når du skal vælge fag fordi det er dit eget ansvar at dine fag ikke har eksamen samtidig (nogen der kan bekræfte dette? Mener vi har fået en mail om det på et tidspunkt). Du kan som altid finde eksamensplanerne på grædemuren mellem fysik og matematik.
===Karakterer===
Din karakterer kan findes ved at logge på [https://stadssb.au.dk/ studieselvbetjeningen], hvor de kan findes under "Resultater".
===Mine oplysninger===
Her har du mulighed for at redigere din mit.au.dk konto. Her kan du vha. ”Tildel net-adgang” give andre adgang til din side du kan bestemme hvor lang tid personen skal have adgang til siden (er ikke helt sikker på at det kun er siden de har adgang til og du bestemmer også brugernavn og adgangkode. Du kan også ændre din kode under ”Skift adgangskode”. Denne funktion er midlertidig nede (ved ikke hvor lang tid).
Ved tryk på ”Flere valg” får du adgang til ”Afholdt fravær”, Omsorgsdage saldo” og ”Saldooversigt for ferie, barsel mv.” disse kan give dig et overblik hvilken fravær du har taget. Ved egentlig ikke hvilken betydning det har for dig som ny studerenden, jeg har aldrig brugt det.
===Skemaer===
Her er der en række skemaer der bruges til forskellige ting som ansøgning om forsknings midler og skemaundersøgelser. Det eneste af interesse for dig som ny studerende er skemaundersøgelserne. Du vil somregel få en mail på post.au.dk hvis der er et aktuelt skema. -->


[[Category:CS]][[Category:IFA]][[Category:IM]]
[[Category:CS]][[Category:IFA]][[Category:IM]]

Nuværende version fra 22. apr. 2023, 14:45

Størstedelen af kontakten mellem dig og universitetet foregår i dag automatisk. Når du skal modtage eller sende officielle mails, tilmelde dig kurser eller se dine karakterer foregår det igennem AU's officielle hjemmesider. For overskuelighedens skyld er disse centraliseret via siden mitstudie.au.dk.

Emails

Officielle AU emails administreres via siden post.au.dk. Mange foretrækker dog at anvende deres egen email-client så man kan få dem i sin normale email inbox. Se Email.

Studieselvbetjeningen (STADS)

STADS er Studieselvbetjeningen, hvor du kan til- og afmelde kurser, tjekke karakterer og sikre korrekt tilmelding til eksamener. Er du i tvivl, findes der en hjælpefunktion oppe i højre hjørne, som via et pop-up vindue forklarer den undermenu du befinder dig i. Du er altid selv ansvarlig for at være tilmeldt de korrekte kurser, men hvis du er tvivl så bedes du kontakte administrationen for dit studie (se forsiden af STADS). Det er en god ide at læse om reglerne for undervisnings- og eksamenstilmeldinger på studieportalen studerende.au.dk for dit studie. På STADS kan du også bestille udskrifter så som dine karakterer eller indskrivningsbekræftigelse. Dit officielle AU-studiekort har ingen dato for hvornår du er færdig, så hvis du vil have studierabat bør du have en kopi af din indskrivningsbekræftigelse med dig som verifikation på, at du stadig er studerende.

Andet

mitstudie.au.dk kan du også:

  1. Skifte din adgangskode til AU's officielle hjemmesider
  2. Indsende billede til dit studiekort
  3. Redigere dine personlige oplysninger
  4. Rette eller registrere hjemmesider
  5. Oprette ansøgninger til AU såsom ansøgning til kandidat-uddannelsen eller ansøgning for dispensation